ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
Home

Članci

XCO Dubovac 2010

Dubovac 2010Nakon subotnje kiše, ipak je osvanuo topao i sunčan dan, idealan za brdsko-biciklističku utrku. Lagano mokra i skliska staza čekala je 140 natjecatelja koliko ih je učestvovalo na ovogodišnjoj utrci "7. XCO Dubovac 2010.". Ova utrka bila je ujedno i finalna utrka koja se bodovala za kup Hrvatske u 2010. godini a ujedno je i donosila međunarodne UCI bodove u klasi 2 što je privuklo bicikliste i iz susjednih nam zemalja kao što su Slovenija, Srbija, Austrija i Češka. Stoga je konkurencija bila iznimno jaka.

Prva utrka dana startala je u 10:00, a to su bile najmlađe kategorije, Početnici A (do 15 godina) i Početnici B (do 13 godina). Kod Početnika A pobjedu je odnio Bažon Sandi iz kluba MTB Istra - Pazin, drugi je bio Ferenčić David također iz istog kluba, te kao treći završio je Šujević Toni iz kluba BBK Istra Bike. U istoj kategoriji svoga predstavnika imao je i karlovački BBK T-Rex, to je Adrian Vučković koji je utrku završio na odličnom sedmom mjestu. Među Početnicima B najbolji je bio Fržop Roko iz BBK Orlov Krug iz Vodica, drugi je bio Brajković Karlo iz MTB Istra - Pazin te treći njegov klupski kolega Ivaninić Filip.

U 11:00 došao je red na start kategorija Master A / Sport, Master B, Master C, Kadeta i Rekreativaca. U kategoriji Master A / Sport najbolji je bio Škarja Marko iz slovenskog Energijateam-a. Drugi je bio Čamić Tomislav iz BK Maraton te kao treći Franić Krešimir iz BBK Kvarner. U istoj kategoriji nastupio je i Daniel Hamilton iz BBK T-Rex te ostvario 14. mjesto. Kod Mastera B slavio je Okmažić Nenad iz BK Makarska, drugi je bio Javorović Saša iz zagrebačkog BGK Tuškanac i treći je bio Kosovelj Aleksandar iz BK Maratona. Željko Žagar iz BGK Tuškanac bio je prvi i jedini natjecatelj u kategoriji Master C. Mađu Kadetima slavio je Rumac Josip također iz BGK Tuškanac, Trebušak Sašo iz slovenskog Calcit Bike Team-a bio je drugi i kao treći Rigo Paolo iz MTB Istra - Pazin. Karlovačanin Moškun Matej iz BBK T-Rex završio je na solidnom 11. mjestu. Od Rekreativaca najbolji je bio Vlašić Igor iz bjelovarskog BK DSG, drugi je završio Mihić Lovre iz BBK Orlov Krug te kao treći Mohović Marino iz BBK Marun. Karlovčanin Josip Papst iz BBK T-Rex-a završio je kao odličan 4.

 

Najjače kategorije Elite muški, Elite žene, DO23 i Juniori startali su u 13:30 po sada već gotovo suhoj stazi. Među Juniorima najbolji je bio Šujević Robi iz BBK Istra Bike, drugi je završio odličan karlovčanin Matija Jaušovec iz Kluba Koturaša Jastrebarsko te kao treći Košćak Patrik iz BK Maraton. U vrlo jakoj kategoriji vozača do 23 godine, slavio je Čeh Rauchfuss Marek iz Scott Cycling Team-a. Drugi je bio Hoi Matthias iz austrijskog Arbo RLM OMYA te kao treći bio je Preiss Markus iz također austrijskog WSA Green Team-a. Stephanie Wiedner iz Austrijskog Rad Team Karnten slavila je u kategoriji Elite žene, druga je bila hrvatica Andrea Kiršić iz MTB Istra - Pazin, te kao treća završila je Perše Tina iz slovenskog Calcit Bike Team-a. U najjačoj kategoriji Elite muški, pobjedu je također odnio Čeh Rauchfuss Marek, stazu dugu 34,5 km sa ukupnom visinskom razlikom od 1700 metara savladao je za 2 sata jednu minutu i 54 sekundi. Drugi je bio austrijanac Gehbauer Robert iz RC Arbo Asko, zaostao je za prvoplasiranim Čehom 2 minute i 48 sekundi, te kao treći završio je slovenac Kordež Robert iz MBK Orbea sa zaostatkom od 6 minuta i 4 sekunde. BBK T-Rex je i u ovoj kategoriji imao svog predstavnika, Držić Adrianozavršio je utrku u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji na 22. mjestu.

Vremenska prognoza

Vedro

10°C

Zagreb

Vedro

Vlaga: 66%

Vjetar: 14.48 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Idi na vrh