ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
Home

OBAVIJESTI

25.01.2016.
Slike s nacionalnog prvenstva u ciklokrosu dostupne su u Fotogaleriji


10.07.2015.
Slike s utrka XCO Samobor 2015. i Divlje podsljeme 2015 dostupne su u Fotogaleriji


21.01.2015.
MTB odbor je usvojio predkalendar MTB utrka i NP za 2015. Konačno usvajanje kalendara utrka biti će na skupštini HBSa. Predkalendar možete pogledati ovdje.


14.10.2014.
Slike s zatvaranja sezone 2014. dostupne su u galeriji


28.09.2014.
Slike s Parenzane 2014. dostupne su u galeriji


Održana 9. humanitarno-rekreativna biciklijada “ZA ZDRAV žIVOT!”

ZZZ 2013 5U nedjelju, 27.10.2013. održana je deveta humanitarno-rekreativna biciklijada „Za zdrav život!“ kojom Društvo tjelesnih invalida Pazin započinje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Na startu, na pazinskom Trgu slobode okupilo se 67 biciklista i četvero atletičara koji su uz prisutne građane došli podržati ideju zdravog života i humanitarnu komponentu ove manifestacije. Sredstva prikupljena uplatom kotizacije i donacijama građana u ukupnom iznosu od 2.540 kn, namijenjena su produljenju ugovora o radu članici udruge Petri Kurelović koja je u svojoj 25-oj godini dobila prvo zaposlenje. Petra je zaposlena putem poticajnih mjera HZZ-a na određeno vrijeme od 6 mjeseci u DTI Pazin na poslovima administratora i pomoći članovima.

Pozivu organizatora odazvali su se sportaši i rekreativci iz cijele Istre, dvoje atletičara iz Rijeke te jedan istarski „Kanađanin“, David Kolić koje je ujedno bio i najstariji sudionik ove biciklijade (rođ. 1939.). Najmlađa sudionica bila je devetogodišnja Josipa Rigo.

Publiku i sportaše na Trgu su zabavile svojim zumba aerobic plesom članice „X3M“ koji djeluje u sklopu kickboxing kluba „Predator“.

Podršku ovoj manifestaciji dali su i pazinski maratonci Senad Hodžić i Mauricio Krizmanić koji su zbog drugih obveza ranije samostalno otrčali predviđenu trasu, te riječko-grobnički dvojac Slađana Pavšić i Giani Fućak.

Sudionici biciklijade su u grupi, rekreativno vozili od Pazina, preko Sv. Petra u Šumi do Žminja gdje je uslijedio start natjecateljske dionice koja je vožena do Gračišća, nakon čega je uslijedio povratak u Pazin i okupljanje na terasi hotela „Lovac“ gdje su svi sudionici i volonteri počašćeni ručkom, a najboljima su podijeljene medalje i nagrade sponzora.

Ukupni pobjednik natjecateljskog dijela biciklijade je mladi pazinski biciklist Paolo Rigo koji će slijedećih godinu dana biti vlasnik prijelaznog pehara.

Rigo je bio najbolji u muškoj MTB kategoriji, a Natali Pilat u ženskoj. Pobjednik među vozačima cestovnog bicikla bio je Slovenac Dean Glavnik, a najbolja vozačica bila je Antonela Ferenčić.

Društvo tjelesnih invalida Pazin i Petra Kurelović zahvaljuju svim sudionicima biciklijade, volonterima koji su pomogli u organizaciji, Policijskoj postaji Pazin i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pazin na pratnji kao i članovima MTB „Istra“ Pazin.

Rezultati:

MTB muški

 1. Paolo Rigo
 2. Sandi Bažon
 3. Dario Radmanović

MTB žene

 1. Natali Pilat
 2. Martina Krizmanić
 3. Sandra Martinović

MTB-juniori

 1. Sandi Bažon
 2. Marko Bertetić
 3. Noel Pilat

CESTOVNA-muški

 1. Dean Glavnik
 2. Mladen Cukon
 3. Sebastian Nicoletti

CESTOVNA-žene

 1. Antonela Ferenčić

Izvor: iPazin portal

Finila je i ova!

SCX-4623 20130903 13565101Grožnjan je nježno ugostio zadnje kolo hrvatskog XCO kupa. Meni se iz feed zone nije činilo da je igdje bilo kakve drame, pa zaključujem da je valjda nije ni bilo. Pročulo bi se. Istina, svjedočila sam nekoliko neviđenih dramskih zapleta - vjerujem da se pred mojim očima odvilo najbrže mijenjanje stražnje gume u povijesti XCOa u Hrvata, k tome sam se još i uvjerila da je moguće potrgati i lančanik na kazeti, ali to je uglavnom bilo sve…

Plasmane baš nisam pohvatala… imajte na umu da ja ipak detaljno i srčano pratim zanemarene početničke kategorije, pa me ta premetanja u elitnim postrojbama ne okupiraju previše. Rezultate sigurno već znate, ali ako baš želite možete ih još malo proučavati OVDJE.

Što se HR Kupa tiče, mogu se kladiti da nitko nije primjetio da je Emi Filipović za par bodova izmaknulo treće mjesto u ukupnom poretku u kategoriji U15. Isto tako je malo falilo da Nino Ivaninić, zahvaljujući vrijednom pohođenju skoro svih kup utrka (da, i one u Kamniku!) pretekne Roka Fržopa, ali se Roko ipak pojavio u Grožnjanu i osigurao zlato u U13. Najvrjedniji ove sezone medju mladim mauntinbajkerima su bili: Karlo Brajković, Timotej Kocen, Hunjak Stjepan i Trstenjak Matija sa odvoženih SVIH 10 utrka ovogodišnjeg kupa, a Andrej Žgalin, Ema Filipović i Jana Filipović samo jednu manje – 9 utrka. A svi navedeni su bili i u Slovenskom Kamniku! Pa trebalo je u ovih par mjeseci 10 puta spakirati stvari, staviti i skinuti bicikle s auta, napraviti sendviče.... dovesti se do trke: 290+345+182+20+205+200+51+148+67+251 – ukupno 1759 km – to je naša auto kilometraža, U JEDNOM SMJERU! (ajme majko, ne smijem ni pomnožiti…) , a sve to smo prevezli za ukupno cca 80 km trke na biciklu. Ma koga briga! Svega će bit' samo nas neće!!

U svakom slučaju – bilo nam je uzbudljivo, sponzorima i našem dragom klubu BGK Tuškanac, koji je i ove krizne godine opet na postolju i to SREBRNI, veliko hvala na podršci i – VIDIMO SE….. htjela sam reći dogodine, a kad ono već ovaj vikend!

Napokon trka u Zagrebu! Dođite u Dotrščinu!

Kako su naši istarski prijatelji doživjeli utrku možete pročitati na portalu iPazin.net

Ötztaler Radmarathon 2013

Ranko, Dražen i Tomislav na cilju utrke u teško zasluženim dresovimahoehenprofilU nedjelju 25.8. član našeg kluba Dražen Oreščanin vozio je u Austriji Ötztaler Radmarathon, nacjenjeniji i najteži cestovni maraton u Europi dužine 238 kilometara i s 5.500 metara visinske razlike. Na maratonu se natjecatelji penju na četiri alpska prijevoja, od kojih je onaj zadnji, Timmelsjoch, s 2509 metara najviši, a s usponom od skoro 29 kilometara i 1.770 metara visinske razlike i najteži.

Trka je u zemljama njemačkog govornog područja izuzetno popularna, tako da se svake godine izvlače 4.000 natjecatelja koji će imati priliku startati, a prijavljenih ima puno više. Trku voze i brojni poznati nekadašnji profesionalni biciklisti, od kojih je svakako najpoznatiji osvajač Tour de Francea Jan Ulrich. Utrka je specifična i po tome što ne postoje kratka i srednja staza za manje ambiciozne - radi se o jednom velikom krugu i svi koji sudjeluju, voze cijeli krug.

Hrvatski vozači su nastupali kao miješana ekipa "Sokol 1887 Stubaki", u kojoj su uz Dražena bili i Rade i Srećko Ljubić (BK Stubaki), Ranko Antolović i Tomislav Brečić (BK Sokol 1887) i Petar Torre (Dachau). Nastup na utrci zahtjevao je i fizičke i psihičke pripreme praktično kroz cijelu tekuću sezonu.

Vremenski uvjeti su bili izuzetno teški za kraj kolovoza - prvih 100 kilometara utrke padala je jaka kiša, na startu je temperatura bila desetak stupnjeva, a na prijevojima svega nekoliko stupnjeva iznad nule. Zbog teških uvjeta, od 4.000 natjecatelja koji su startali, utrku je završilo manje od 2.400. Svih šest naših natjecatelja uspješno je završilo utrku iako je bilo tijekom utrke i tehničkih i probavnih problema, te su u ekipnom plasmanu osvojili deveto mjesto. Svaki natjecatelj koji završi utrku dobija "Ötztaler Finisher"  dres, koji je svake godine različitog dizajna i u krugovima biciklističkih entuzijasta svakako predstavlja veliku vrijednost.

Stranica 4 od 10

Vremenska prognoza

Vedro

10°C

Zagreb

Vedro

Vlaga: 54%

Vjetar: 12.87 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Idi na vrh