ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
Home

OBAVIJESTI

10.07.2015.
Slike s utrka XCO Samobor 2015. i Divlje podsljeme 2015 dostupne su u Fotogaleriji


21.01.2015.
MTB odbor je usvojio predkalendar MTB utrka i NP za 2015. Konačno usvajanje kalendara utrka biti će na skupštini HBSa. Predkalendar možete pogledati ovdje.


14.10.2014.
Slike s zatvaranja sezone 2014. dostupne su u galeriji


28.09.2014.
Slike s Parenzane 2014. dostupne su u galeriji


25.08.2014.
Rezultati 44. memorijala Stjepan Grgac 2014. dostupni su ovdje


XCO Psunj 2014.

U nedjelju 25.5. bili smo u Pakracu na utrci ''XCO Psunj 2014'', koja se bodovala za HR Kup. Dočekalo nas je lijepo vrijeme i odlično uređena i dinamična staza koja nije bila ni prašnjava ni mokra (tzv. 'taman' stanje ;)). Kao i obično prvo su startali najmlađi, a naša Jana je završila na odličnom 2. mjestu u kategoriji Do 13 (Ž). Nakon početnika došao je red na veterane, kadete, sportaše i rekreativce. Marko Vujević je u kategoriji kadeta završio utrku na 7. mjestu, a Ivan Krnić je u kategoriji sport došao na cilj kao 5.

PakracSunce je sve jače grijalo, a polako je i na stazi postalo vruće jer je došao red na najjače kategorije. U kategoriji juniora odličan je bio Eugen Popović na 3. mjestu! Zajedno s kategorijom Elite Ž startale su i djevojke u kategoriji Kadeti Ž, naša Ema je odvozila odličnu utrku i na kraju bila 2. u svojoj kategoriji, a 3. ukupno! U kategoriji Elite M nastupili su Tomislav Fučkar i Milo Pilski. Tomislav je nakon prejakog starta na kraju završio na 12. mjestu, a Milo je imao velikih problema s gumom ali je na cilj došao 3., iza Saše Vidovića (BK Grobnik) na 2. mjestu i pobjednika Filipa Turka (BBK Šišmiš).

Prisutne je zabrinuo težak pad juniora Marina Zorka (BK Keindl Sport) u zadnjem krugu utrke, ali srećom ne radi se o težoj ozljedi. Marinu želimo brzi oporavak i povratak na dva kotača!

Pohvale organizatoru BK Titan na lijepoj utrci i zanimljivoj stazi.

Rezultati XCO Psunj 2014.

XCO Rocky Trail Kamenjak 2014.

premantura 214Ovaj smo vikend i službeno otvorili natjecateljsku sezonu i to odmah s vrlo jakom utrkom u Premanturi.

U subotu 05.04. vozio se XCO Rocky Trail Kamenjak. Kamenjak koji je fino razdrmao i razbudio naše vozače na početku nove sezone.
Odmahna početku moramo pohvaliti organizatore utrke iz kluba KBBXS Adrenalina Pula, koji su se stvarno potrudili te napravili jednu lijepu i dosta tešku stazu sa zanimljivim tehničkim dijelovima i sa jednim dugačkim i zeznutim usponom na vrhu kojeg su čak i oni najjači momci zaplakali

Utrka je bila C1 kategorije pa je stoga privukla brojne natjecatelje iz različitih zemalja koji redovito osvajaju bodove po stazama svjetskog kupa te svjetskih i europskih prvenstava, a među kojima su se najviše isticala sljedeća imena: kod cura Tanja Žakelj iz susjedne nam Slovenije (ukupna pobjednica svjetskog kupa 2013.godine) i Anna Szafraniec iz Poljske, a kod muških Ilias Periklis iz Grčke (svjetski prvak u XCM 2012.godine), Marek Konwa iz Poljske, Ukrajinac Sergii Rysenko te Slovak Michal Lami.

No, krenimo prvo redom od najmlađih kategorija:
U ženskoj kategoriji do 13 godina naša Jana Filipović sjajno je odvozila utrku i završila 1. od hrvatskih natjecateljica i kao 3. ukupno. Bravo, bravo Jana!!!
Emil Novosad je u kategoriji do 15 godina također odvozio dobru utrku i završio kao 3. Hrvat.
Među Juniorima je nastupio naš novi član Eugen Popović i dobro se držao do zadnjeg kruga kada je nažalost bušio gumu, ali je svejedno završio utrku trčeći kao 6. Hrvat.

U ženskoj kategoriji Elite utrku je od samog starta s prvog mjesta kontrolirala simpatična susjeda Tanja Žakelj, dok je naša nova članica Petra Stručić svoju prvu natjecateljsku utrku u Elite kategoriji završila kao 5. Hrvatica

Prava poslastica dana bila je utrka muških u kategoriji Elite. Na startu preko 70 vozača, od čega su većina bili jaki strani vozači koji su se borili za prvih 15 mjesta koja donose UCI bodove. Na startu utrke odvojio se Poljak Marek Konwa, međutim već u drugom krugu prestigao ga je slovački vozač Michal Lami koji na kraju i odnosi pobjedu. Ovom Slovaku očigledno dobro 'leže' Hrvatice, tj. hrvatske staze, budući da je pobijedio i prošle godine na C2 utrci Halicanum Trophy u Sv. Martinu.

Od naših dečki u ovoj kategoriji nastupili su Paolo Rigo, Milo Pilski i novopridošli Tomislav Fućkar. Dobro su odvozili utrku, ali u ovoj jakoj konkurenciji nisu mogli dopedalirati bolje od 34., 37. i 48. mjesta. Ipak, ostvarili su dobre rezultate među hrvatskim natjecateljima, Paolo je završio kao 2., Milo kao 5., a Tomislav kao 10. Hrvat. I zato bravo dečki i glavu gore, uza sve obaveze i način treniranja ovo je odličan rezultat!!!

Održana 9. humanitarno-rekreativna biciklijada “ZA ZDRAV žIVOT!”

ZZZ 2013 5U nedjelju, 27.10.2013. održana je deveta humanitarno-rekreativna biciklijada „Za zdrav život!“ kojom Društvo tjelesnih invalida Pazin započinje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Na startu, na pazinskom Trgu slobode okupilo se 67 biciklista i četvero atletičara koji su uz prisutne građane došli podržati ideju zdravog života i humanitarnu komponentu ove manifestacije. Sredstva prikupljena uplatom kotizacije i donacijama građana u ukupnom iznosu od 2.540 kn, namijenjena su produljenju ugovora o radu članici udruge Petri Kurelović koja je u svojoj 25-oj godini dobila prvo zaposlenje. Petra je zaposlena putem poticajnih mjera HZZ-a na određeno vrijeme od 6 mjeseci u DTI Pazin na poslovima administratora i pomoći članovima.

Pozivu organizatora odazvali su se sportaši i rekreativci iz cijele Istre, dvoje atletičara iz Rijeke te jedan istarski „Kanađanin“, David Kolić koje je ujedno bio i najstariji sudionik ove biciklijade (rođ. 1939.). Najmlađa sudionica bila je devetogodišnja Josipa Rigo.

Publiku i sportaše na Trgu su zabavile svojim zumba aerobic plesom članice „X3M“ koji djeluje u sklopu kickboxing kluba „Predator“.

Podršku ovoj manifestaciji dali su i pazinski maratonci Senad Hodžić i Mauricio Krizmanić koji su zbog drugih obveza ranije samostalno otrčali predviđenu trasu, te riječko-grobnički dvojac Slađana Pavšić i Giani Fućak.

Sudionici biciklijade su u grupi, rekreativno vozili od Pazina, preko Sv. Petra u Šumi do Žminja gdje je uslijedio start natjecateljske dionice koja je vožena do Gračišća, nakon čega je uslijedio povratak u Pazin i okupljanje na terasi hotela „Lovac“ gdje su svi sudionici i volonteri počašćeni ručkom, a najboljima su podijeljene medalje i nagrade sponzora.

Ukupni pobjednik natjecateljskog dijela biciklijade je mladi pazinski biciklist Paolo Rigo koji će slijedećih godinu dana biti vlasnik prijelaznog pehara.

Rigo je bio najbolji u muškoj MTB kategoriji, a Natali Pilat u ženskoj. Pobjednik među vozačima cestovnog bicikla bio je Slovenac Dean Glavnik, a najbolja vozačica bila je Antonela Ferenčić.

Društvo tjelesnih invalida Pazin i Petra Kurelović zahvaljuju svim sudionicima biciklijade, volonterima koji su pomogli u organizaciji, Policijskoj postaji Pazin i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pazin na pratnji kao i članovima MTB „Istra“ Pazin.

Rezultati:

MTB muški

 1. Paolo Rigo
 2. Sandi Bažon
 3. Dario Radmanović

MTB žene

 1. Natali Pilat
 2. Martina Krizmanić
 3. Sandra Martinović

MTB-juniori

 1. Sandi Bažon
 2. Marko Bertetić
 3. Noel Pilat

CESTOVNA-muški

 1. Dean Glavnik
 2. Mladen Cukon
 3. Sebastian Nicoletti

CESTOVNA-žene

 1. Antonela Ferenčić

Izvor: iPazin portal

Stranica 3 od 10

Vremenska prognoza

Yahoo! Weather - Error Yahoo! Weather Error City not found Invalid Input /forecastrss?w=851128&u=c

Zagreb

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Idi na vrh