ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
Home

OBAVIJESTI

25.01.2016.
Slike s nacionalnog prvenstva u ciklokrosu dostupne su u Fotogaleriji


10.07.2015.
Slike s utrka XCO Samobor 2015. i Divlje podsljeme 2015 dostupne su u Fotogaleriji


21.01.2015.
MTB odbor je usvojio predkalendar MTB utrka i NP za 2015. Konačno usvajanje kalendara utrka biti će na skupštini HBSa. Predkalendar možete pogledati ovdje.


14.10.2014.
Slike s zatvaranja sezone 2014. dostupne su u galeriji


28.09.2014.
Slike s Parenzane 2014. dostupne su u galeriji


Na mladima svijet ostaje...

28.02.-01.03.2015. - mini pripreme za podmladak BGK Tuškanac!

Protekli vikend je ponudio možda dva najljepša dana u zadnjih nekoliko tjedana, i omogućio našim mladim snagama trening iz snova.

Dani su prolazili u velikoj neizvjesnosti oko termina treninga, koji sam već neko vrijeme pokušavala dogovoriti s trenerom Branimirom Štimecom, ali nije uspijevalo baš zbog vremena. I onda je napokon vremenska vikend prognoza ponudila sramežljivo sunce iza sivih oblačića, pa je trener odlučio: „To je to – dođite u Štrigovu!“.

Štrigova je selo u Međimurju, ni dva kilometra od Slovenske granice, poznato po crkvi sv. Jeronima, kršćanskog svetca, autora prijevoda Biblije na latinski jezik.

dolazak u Strigovu

Branimir je za naša 4 vrijedna vozača – Janu, Emila, Emu i Marka organizirao smještaj u ugostiteljskom objektu Orijent, prehranu kod obitelji Kocen, i vrhunski trening po bregima i vinskim cestama, u probranom društvu predvođenom sjajnim Timotejem Kocenom, koji je osim što je narastao pola metra od zadnji put kad sam ga vidjela, usavršio još tucet fora i finti na dva kotača. Timi je svojim vještinama totalno omađijao naše bicikliste, i još uvijek su pod dojmom doživljenoga! Jutarnjim treninzima su se pridružila i 3 vozača iz BK Beciklin, koji su biciklima putovali do Štrigove – u jednom smjeru 2 sata, treninzi su počinjali oko 9, pa vi računajte. Uglavnom, ekipa je bila kvalitetna, vrijedna i motivirana.

voznja preko hupsera

U svakom slučaju, vikend je zamišljen kao mini-pripreme, tj. trening tehnike, koji bi našim vozačima pomogao u osnovama – vožnja na poligonu, savladavanje prepreka – prirodnih i umjetnih, vožnja po sipkom terenu, savladavanje zavoja, vožnja nizbrdo i tehnike kočenja, vožnja uzbrdo… Sve ono što su naši mladi vozači od svojih početničkih iskustava do sada zapravo sami instinktivno rješavali, bez prave edukacije i korekcije od strane kvalitetnog trenera koji točno zna što, kako, kada i koliko! To su im sada pružili Branimir i Timi.

Puna dva dana, sa dva višesatna treninga dnevno, pružilo im je ono što su iz sezone u sezonu osjećali da im nedostaje.

Svi odreda su oduševljeni iskustvom koje su proživjeli – očarani su i trenerom i Timijem, Štrigovom i Štrigovčanima, koji su ih razdragano dočekivali na bregima i nudili okrepu na svakom koraku. Naime – pročulo se po selu da su tu sportaši na pripremama, pa su svi htjeli pomoći …i susjedi Slovenci !

okrepa

U svakom slučaju, u okolnostima gdje hrvatski MTB podmladak gotovo da ne postoji, tj. može se izbrojati prstima jedne ruke, a iskusniji vozači bez nade odlaze na velika europska i svjetska natjecanja, kao dan je jasno što i kako bi trebalo masovno raditi s djecom, kako bi se trebala stvarati baza iz koje bi kroz par godina upornog i koncipiranog rada, sigurno iznjedrilo nekoliko vrhunskih vozača, čijih se rezultata ne bi sramili, nego bi s nadom ispraćali reprezentaciju na velika natjecanja i onda dočekivali s ponosom i trubili na sva zvona o njihovim uspjesima. No, za takvo nešto trebaju ciljevi, treba vizija, a Branimir Štimec sigurno ima viziju i zna kako se ciljevi ispunjavaju. Ali da u stilu sv. Jeronima kažem nešto mudro, reći ću samo ovo: Audi, vide, tace si vis vivere in pace.

vrijedna ekipa

S lijeva:  Ema i Jana Filipović, Marko Vujević, Emil Novosad, Martin Trubelja, Andrej Međeral, Matija Meštrić i Timotej Kocen.

Uglavnom, u ime BGK Tuškanac i u ime Jane, Emila, Eme i Marka, zahvaljujemo se svima koji su spjevali ovaj lijepi međimurski biciklistički haiku!

Indira Filipović

Prenosim iz e-maila Emilove mame - Sandre Novosad:
Draga Indira, Iz Emilovog pričanja shvatili smo da je iza njega vikend za pamćenje. Nemam kontakt Timotejevih roditelja, pa te molim ako imaš, proslijedi ovaj meil. Zahvaljujemo obitelji Kocen na gostoprimstvu. Ovo je jako kratka i štura rečenica, ali slova mi nisu dovoljno sredstvo da prenesem njegovo oduševljenje. Krilatica „svagdje je lijepo-doma je najljepše“, kod Emila je promijenjena u „svagdje je lijepo-u Štrigovu/ Leskovcu je najljepše“. Velike pohvale Timoteju. Sportaš je u punom smislu riječi jer je ne samo odličan i ustrajan u onom čime se bavi, već i susretljiv i kolegijalan, a to je ono što dobrog sportaša čini Sportašem s velikim početnim slovom.
„Trener je veliki zafrkant.“ Čitaj: trener je jako zanimljiv i zabavan. Dragi svi….. kad je moguće ovo ponoviti?!?!
Lijep pozdrav i svima VELIKO HVALA.
Novosadi

Prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu 2015.

Razmisljanje i pisanje gospodina Zorana Milasa alias VETA

Šibenik 11.siječnja 2015.

Pozdrav svima na početku nove kalendarske godine. Tradicionalno, natjecateljska sezona započinje ciklokros utrkama. Prvenstvo Zagreba, odgođeno je zbog loših vremenskih uvjeta, a Nacinalno prvenstvo u ciklokrosu održano je 11.siječnja 2015. godine u Šibeniku. Na put smo krenuli u subotu oko 11 sati po lijepom i sunčanom vremenu. U Lučkom nam se pridružila obitelj Žgalin, a u Bosiljevu Paolo Rigo. U tradicionalno veselom raspoloženju stigli smo oko 15:30 u Šibenik. Usput je Rišo dogovarao smještaj u Brodarici, s posebnim naglaskom na biciklistički jelovnik. Uz pomoć satelitske navigacije uspjeli smo od prve pronaći mjesto utrke, šibensku četvrt Vidici koja se nalazi uz staru magistralu.

Došavši na start utrke naletjeli smo na Pavu Roseta i društvo i počeli se pripremati za trening i upoznavanje trase utrke. Bilo je zanimljivo gledati Pavu u ulozi voditelja novog kluba, i kako se na njega vješaju, igraju se i maze dječurlija koju je doveo na utrku. Uloga roditelja mu baš paše!? Staza nas je iznenadila dugačkim spustom po asfaltu, dok dio koji je išao kroz šumu nije bio osobito zahtjevan uz dvije prepreke s preskakivanjem, jednom kamenom stepenicom koja se mogla odvesti i usponom s guranjem od dvadesetak metara.

Opširnije...

Zanimanje: MAMA :)

Već ste sve pročitali i saznali bitnu statistiku XC Europskog prvenstva za kategorije U15 i U17, održanog prošlog tjedna u Grazu. Obećala sam izvještaj, ali neću vas daviti s istim podacima koje vas zasipaju već danima. Zato – evo osvrta iz drugog kuta na ono što smo vidjeli i doživjeli u tih 5 dana provedenih u Austriji.DSC01625

To smo natjecanje iščekivali cijelu sezonu i kad smo saznali da je jedini način da nastupimo na njemu taj da prihvatimo poziv danskog izbornika Madsa Botkera upućen Emi – prihvatili smo ga bez dvoumljenja – njima je za tročlani tim U17 nedostajala djevojka i tako smo u zadnjem mogućem trenutku prijavili ekipu „Team Croatia-Denmark“. No Ema ipak nije mogla tamo otići sama, pa je mene pripala dužnost da budem šofer, logistika, trener, maser, team manager, serviser, pa i mama – posebno upotrebljiva funkcija za blatnjavu opremu :).

Doživjeti i osjetiti svu draž veličanstveno organiziranog natjecanja je stvarno poslastica za svakog sportaša, ali i njegovu pratnju, trenere, roditelje.

Opširnije...

Stranica 2 od 10

Vremenska prognoza

Djelomično oblačno

5°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlaga: 93%

Vjetar: 9.66 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Idi na vrh