ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
Home

OBAVIJESTI

25.01.2016.
Slike s nacionalnog prvenstva u ciklokrosu dostupne su u Fotogaleriji


10.07.2015.
Slike s utrka XCO Samobor 2015. i Divlje podsljeme 2015 dostupne su u Fotogaleriji


21.01.2015.
MTB odbor je usvojio predkalendar MTB utrka i NP za 2015. Konačno usvajanje kalendara utrka biti će na skupštini HBSa. Predkalendar možete pogledati ovdje.


14.10.2014.
Slike s zatvaranja sezone 2014. dostupne su u galeriji


28.09.2014.
Slike s Parenzane 2014. dostupne su u galeriji


Rigo vodeći utrku prije kraja Hrvatskog kupa

xco1Karlovački BBK T-Rex 25. kolovoza bio je organizator pretposljednje utrke kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu, točnije krosu. Unatoč iznimno lošem vremenu i obilnoj kiši koja je ionako tehnički zahtjevnu stazu učinilo još težom, na startu su se pojavili natjecatelji iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te naravno Hrvatske javlja kaportal.hr.

xco2Paolo Rigo utrku je završio na trećem mjestu (Elite kategorija), iza pobjednika i kolege iz BGK Tuškanac Đanija Simčića te Roka Korošca iz slovenskog Calcit Bike Team, no bio je prvoplasirani hrvat u kategoriji do 23 godine. Prije posljednje utrke Hrvatskog kupa XCO Izgubljena ovca u Grožnjanu, 1. rujna ove godine, Paolo Rigo je vodeći u najjačoj kategoriji – Elite te priželjkuje da će tako i ostati.

U ostalim kategorija Nino Ivaninić (U 14) iz BK MTB Istra Pazin osvojio je prvo mjesto. Također je to pošlo za rukom Karlu Brajkoviću (BK MTB Istra Pazin) u kategoriji U 15 dok je njegov klupski kolega Patrik Pincin došao na cilj kao drugi.

 

Izvor: iPazin.net / kaportal.hr        foto: Predrag Trstenjak i Mario Podrebarac

Memorijal Ivan Cvetić - Piko 2013.

Utrku u Jastrebarskom ove godine ćemo pamtiti po nezapamćenom vremenu - redu kiše, redu sunca, prolomimma oblaka, blatu, padanju i valjanju te dobrim rezultatima naših vozača.

P7071996Jaskanci su utrku organizirali na svoj način tj. vrhunski pa je unatoć vremenu sve proteklo više-manje uredu.Šator je ovaj put opravdao svoje mjest, grah je bio izvrstan a gemišti hladni

U prvoj utrci vozili su Emil, Ema i Jana. Emil je završio utrku na drugom mjestu u kategoriji U-14, dok Jana i Ema nisu uspjele na postolje.
U drugoj utrci vozili su Emil i Jan a u trećoj Iva, Paolo i Milo. Paolo je ganjao Turka cijelu utrku ali je na kraju Turk ipak bio brži. Paolo je završio kao drugi a prvi u U-23.
Milo je bio peti u Elite-u a Iva četvrta u Elite-žene.
Svi su bili lijepo zablaćeni i prljavi što se vidi po fotkama u galeriji.

12. XCO Podbadanj 2013. – Blato u svom najgorem izdanju

IMG 7333Jučerašnje izdanje utrke u Crikvenici bi se moglo preimenovati u XCO Podblatanj. Kiša koja je neprestano padala nekoliko dana prije pretvorila je inače brzu i tehnički ne prezahtjevnu stazu u sloj ljepljivog blata na kojem su i najbolje gume za blato bile beskorisne, možda je od njih bilo više štete jer su brže zapunjavale okvir i zaglavljivale kotače. Teško je reći za koga je utrka bila veći izazov, za bicikliste ili bicikle. Vožnja je bila isprekidana učestalim guranjem bicikla, pri kojem bi se kotači obložili slojem ljepljivog blata i trave, pa je i guranje bio priličan napor. Pri dolasku na makadam kotači bi podizali kamenje svih veličina koje bi udaralo u ovir, ulazilo u mjenjače i stvaralo dosta štete o čemu govori i veliki broj puknutih drop-outa. Na svakom koraku se mogla vidjeti hrpica blata ojačanog travom i kamenjem koje su biciklisti na razne načine uklanjali s bicikla.

Kao i obično, prvi su startali najmlađi, među njima i naši Jana, Emil i Ema. Jana Filipović je bila 6. U13, Emil Novosad 3. U14, a Ema Filipović 5. U15.

U 11h došao je red na kadete, veterane, sport i rekreativce. Kod veterana A Emerik Ridolfo je završio kao 12., a kod veterana C Željko Srdoč je već standardno bio 1. U kategoriji sport s jednodnevnom licencom nastupio je Luka Rigo i bio 3., dok je autor teksta završio utrku na 8. mjestu.

U 13h uz kišu, startale su najjače kategorije, elite M i W i juniori, kojima su suci skratili muke za 1 krug. Kod elite W Iva Ruszkowski je pod prehladom završila na 3. mjestu. U kategoriji elite M, borbu za 1. mjesto su vodili Matjaž Budin (Orbea Geax) i Filip Turk (BBK Šišmiš). Slovenski prvak je na kraju bio brži od hrvatskog. Paolo Rigo se dobro držao većinu utrke na 4. mjestu, ali je zbog tehničkih problema u posljednjem krugu izgubio dosta vremena i završio kao 5. Milo Pilski je također imao tehničkih problema još u ranoj fazi utrke pa je završio na 12. mjestu.

BGK Tuškanac je u redoslijedu klubova na 3. mjestu.

Rezultati:  http://grabarsport.hr//rezultati/bicikli/podbanj/2013/Rezultati%20-%2012%20XCO%20Podbadanj%202013.pdf

Stranica 5 od 10

Vremenska prognoza

Djelomično oblačno

14°C

Zagreb

Djelomično oblačno

Vlaga: 51%

Vjetar: 35.4 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Idi na vrh