ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
Home

OBAVIJESTI

10.07.2015.
Slike s utrka XCO Samobor 2015. i Divlje podsljeme 2015 dostupne su u Fotogaleriji


21.01.2015.
MTB odbor je usvojio predkalendar MTB utrka i NP za 2015. Konačno usvajanje kalendara utrka biti će na skupštini HBSa. Predkalendar možete pogledati ovdje.


14.10.2014.
Slike s zatvaranja sezone 2014. dostupne su u galeriji


28.09.2014.
Slike s Parenzane 2014. dostupne su u galeriji


25.08.2014.
Rezultati 44. memorijala Stjepan Grgac 2014. dostupni su ovdje


Memorijal Ivan Cvetić - Piko 2013.

Utrku u Jastrebarskom ove godine ćemo pamtiti po nezapamćenom vremenu - redu kiše, redu sunca, prolomimma oblaka, blatu, padanju i valjanju te dobrim rezultatima naših vozača.

P7071996Jaskanci su utrku organizirali na svoj način tj. vrhunski pa je unatoć vremenu sve proteklo više-manje uredu.Šator je ovaj put opravdao svoje mjest, grah je bio izvrstan a gemišti hladni

U prvoj utrci vozili su Emil, Ema i Jana. Emil je završio utrku na drugom mjestu u kategoriji U-14, dok Jana i Ema nisu uspjele na postolje.
U drugoj utrci vozili su Emil i Jan a u trećoj Iva, Paolo i Milo. Paolo je ganjao Turka cijelu utrku ali je na kraju Turk ipak bio brži. Paolo je završio kao drugi a prvi u U-23.
Milo je bio peti u Elite-u a Iva četvrta u Elite-žene.
Svi su bili lijepo zablaćeni i prljavi što se vidi po fotkama u galeriji.

12. XCO Podbadanj 2013. – Blato u svom najgorem izdanju

IMG 7333Jučerašnje izdanje utrke u Crikvenici bi se moglo preimenovati u XCO Podblatanj. Kiša koja je neprestano padala nekoliko dana prije pretvorila je inače brzu i tehnički ne prezahtjevnu stazu u sloj ljepljivog blata na kojem su i najbolje gume za blato bile beskorisne, možda je od njih bilo više štete jer su brže zapunjavale okvir i zaglavljivale kotače. Teško je reći za koga je utrka bila veći izazov, za bicikliste ili bicikle. Vožnja je bila isprekidana učestalim guranjem bicikla, pri kojem bi se kotači obložili slojem ljepljivog blata i trave, pa je i guranje bio priličan napor. Pri dolasku na makadam kotači bi podizali kamenje svih veličina koje bi udaralo u ovir, ulazilo u mjenjače i stvaralo dosta štete o čemu govori i veliki broj puknutih drop-outa. Na svakom koraku se mogla vidjeti hrpica blata ojačanog travom i kamenjem koje su biciklisti na razne načine uklanjali s bicikla.

Kao i obično, prvi su startali najmlađi, među njima i naši Jana, Emil i Ema. Jana Filipović je bila 6. U13, Emil Novosad 3. U14, a Ema Filipović 5. U15.

U 11h došao je red na kadete, veterane, sport i rekreativce. Kod veterana A Emerik Ridolfo je završio kao 12., a kod veterana C Željko Srdoč je već standardno bio 1. U kategoriji sport s jednodnevnom licencom nastupio je Luka Rigo i bio 3., dok je autor teksta završio utrku na 8. mjestu.

U 13h uz kišu, startale su najjače kategorije, elite M i W i juniori, kojima su suci skratili muke za 1 krug. Kod elite W Iva Ruszkowski je pod prehladom završila na 3. mjestu. U kategoriji elite M, borbu za 1. mjesto su vodili Matjaž Budin (Orbea Geax) i Filip Turk (BBK Šišmiš). Slovenski prvak je na kraju bio brži od hrvatskog. Paolo Rigo se dobro držao većinu utrke na 4. mjestu, ali je zbog tehničkih problema u posljednjem krugu izgubio dosta vremena i završio kao 5. Milo Pilski je također imao tehničkih problema još u ranoj fazi utrke pa je završio na 12. mjestu.

BGK Tuškanac je u redoslijedu klubova na 3. mjestu.

Rezultati:  http://grabarsport.hr//rezultati/bicikli/podbanj/2013/Rezultati%20-%2012%20XCO%20Podbadanj%202013.pdf

15. XCO Croatia Cup - Vodice 2013 (UCI C1)

vodice 2013Dobar vikend u Vodicama. Po dolasku, u subotu, nije krenulo obečavajuće, kiša koja je cijeli dan padala prikovala nas je za apartmane, pa nismo ni išli u obilazak staze. Domaćini su tvrdili da će sutra staza biti suha i bili su zadovoljni kišom jer će maknuti prašinu sa staze. Tako je i bilo, nedjeljno jutro startalo je suncem, koje je odlično obrisalo tragove jučerašnje kiše. Staza je bila idealna, nije bilo prašine na stijenama, koja dodatno otežava zahtjevne uspone. U odnosu na prošlu godinu staza ima dva nova dijela, koji dodaju još nekoliko metara na visinski profil.

Prvi su startali početnici, među njima i naši Ema Filipović (U15) i Emil Novosad (U14). Ema je ukupno bila 7. (5. za HR Kup), a Emil 4. (3. za HR Kup).

Na redu su bili kadeti, veterani, sport i rekreativci. U kadetima je nastupio Jan Ruszkowski, koji je odvozio 2 kruga i onda bušio gumu, završio je kao 14. (8. za HR Kup). U veteranima A vozio je Emerik Ridolfo, ali nije završio utrku zbog bušenja gume. U veteranima C nastupili su Željko Srdoč i novi dečko u klubu Richard Podsednik. Željko je bio ukupno 3. (1. za HR Kup), a Richard 5. (3. za HR Kup). U kategoriji sport je nastupio autor teksta (Ivan Krnić), koji je najbrže od svih završio utrku tako što je na prvom većem usponu strgao lanac.

U 12:45 došao je red na najjače kategorije, elite M i W i juniori. Kod elite M dominacija stranih vozača, što se vidi iz podatka da je najbrži Hrvat završio na 17. mjestu a što nas posebno veseli je to što je najbrži Hrvat naš Paolo Rigo koji je odvozio odličnu utrku. Pobijedio je Poljak Adrian Brzozka (JBG-2 Professional MTB). Odličan je bio i Milo Pilski na 25. mjestu (4. za HR Kup). Nastupio je još i Dražen Bertić, ukupno 37. Kod elite W pobijedila je Andrea Kiršić (BK Keindl Sport), naša Ivana Ruszkowski se borila kao lavica, odvozila sva 4 kruga i došla do 8. mjesta (4. za HR Kup).

BGK Tuškanac je po bodovima ukupno 2. hrvatski klub.

Tu je i galerija fotki od Elvire iz Ozona-sporta.

Stranica 5 od 10

Vremenska prognoza

Oblačno

2°C

Zagreb

Oblačno

Vlaga: 75%

Vjetar: 3.22 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Idi na vrh